Меркель має намір закликати G-8 виробити загальні заходи проти подорожчання продуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель має намір закликати G-8 виробити загальні заходи проти подорожчання продуктів

Казна та Політика
97
Канцлер Німеччини Ангела Меркель має намір закликати своїх колег по "великій вісімці" (G-8) на майбутньому саміті в Японії виробити загальні заходи проти глобального зростання цін на основні продукти харчування, передає Associated Press.
Меркель підкреслила, що провідні країни світу повинні спільно протидіяти використанню сільськогосподарських угідь для вирощування культур, які потім використовуватимуться не в їжу, а для виробництва біопалива.
Заява німецького канцлера була зроблена в Берліні після зустрічі з прем'єр-міністром Японії Ясуо Фукудой. Японський прем'єр відзначив, що згоден з Меркель, оскільки людство "потребує біопалива, але не в збиток виробництву продовольчої продукції".
Японський прем'єр додав також, що Японія, як і Німеччина, серйозно стурбована проблемою глобального потеплення і має намір зробити дане питання центральною темою майбутнього саміту.
Нагадаємо, з 1 січня 2008 р. головування в "великій вісімці" перейшло від Німеччини до Японії. У даний час до "великої вісімки", крім цих 2 країн, входять Росія, США, Великобританія, Франція, Італія і Канада.
Останнім часом зростання цін на основні продукти харчування на світовому ринку спровокувало заворушення у низці розвиваючих країн, включаючи Камерун, Індонезію і Гаїті. ООН і Світовий банк (СБ) прогнозують, що ціни продовжать зростання, не дивлячись на збільшення виробництва.
На думку фахівців ООН, продовольча криза виникла з кількох причин, зокрема у зв'язку зі зростанням цін на енергоносії, браком інвестицій в сільське господарство, зростанням попиту, недоліками міжнародної торгової системи і поганими погодними умовами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас