Британія готує позов проти китайських диванів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія готує позов проти китайських диванів

Енергетика
320
У Великобританії готується найбільший позов в історії країни. Близько тисячі британців мають намір відсудити у меблевих магазинів 4 мільйони фунтів (8 млн доларів) як компенсацію за моральний і фізичний збиток, отриманий після покупки "отруйних" шкіряних диванів ціною 1500 доларів.
За рік у країні було продано 30 тисяч таких диванів, але з вимогою про відшкодування збитку поки звернулася тільки тисяча покупців. Всі вони придбали шкіряні дивани виробництва китайської фірми в магазинах великої мережі Argos and Land of Leather. Незабаром після цього люди були змушені звернутися за медичною допомогою: вони скаржилися на пухирі, сильну сверблячку і червоні запалення на шкірі, схожі на опіки.
Ці симптоми були викликані шкідливим впливом фільгіциду, що використовувався в покритті диванів. Цією речовиною вироби обробили на китайській меблевій фабриці, щоб запобігти появі цвілі при зберіганні товару на складі.
У числі потерпілих є маленькі діти і свійські тварини.
У січні 600 китайських підприємств, що поставляла іграшки за кордон, не пройшли жорсткої перевірки якості і позбулися права на експорт своєї продукції.
У листопаді китайський уряд заборонив експорт іграшок під торговельними марками Bindeez та Aqua Dots, у яких містяться небезпечні хімікати.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас