Авіакомпанії United Airlines і US Airways відклали плани щодо злиття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авіакомпанії United Airlines і US Airways відклали плани щодо злиття

Фондовий ринок
105
Глави авіакомпаній United Airlines і US Airways Глен Тілтон і Дуглас Паркер офіційно відклали плани щодо створенню об'єднаної найбільшої в світі авіакомпанії, заявивши, що злиття не відбудеться "цього разу".
Заява була зроблена після зустрічі керівників обох компаній, передає Associated Press.
Раніше чікагська United Airlines і арізонська US Airways розглядали можливість злиття упродовж понад двох місяців. Проте не дуже оптимістичні прогнози з прибутку для компаній сектора зважаючи на рекорд високі ціни на нафту змусили керівництво обох компаній відмовитися від укладення угоди найближчим часом.
Авіакомпанія United Airlines здійснює понад 3,200 тис. перельотів щодня, з понад 200 внутрішніх та зовнішніх рейсам. Штат компанії налічує майже 55 тис. людей.
Компанія US Airways здійснює приблизно 3,800 тис. перельотів в день. Серед співробітників компанії 36 тис. людей по всьому світу.
Нагадаємо, що United Airlines і US Airways вже намагалися об'єднатися в 2001 р. Проте тоді спроба злиття провалилася через те, що антимонопольні органи відмовилися її ухвалити.
Консолідація на ринку авіапослуг розглядається американськими компаніями як спосіб скоротити витрати, істотно збільшені у зв'язку з високими цінами на паливо. Так, втрати компанії UAL в I кварталі 2008 р. становлять 537 млн дол. проти 152 млн дол. роком раніше. Паливні витрати United Airlines за цей період виросли на 51% - до 1,58 млрд дол.
Крім того, злиттю на ринку авіаперевезень сприяло набуття чинності в березні ц.р. "угоди про відкрите небо" між Євросоюзом і США, що відкриває ринки трансатлантичних повітряних перевезень.
Згідно з документом, будь-яка авіакомпанія з країн ЄС зможе літати в США з будь-якої точки Євросоюзу, а не тільки зі своєї країни, як було раніше. Очікується, що лібералізація трансатлантичних перельотів збільшить пасажиропотік і понизить ціни на квитки. Дана тенденція створює особливі переваги для крупних компаній. 15 квітня ц.р. було оголошено про злиття третьої за розмірами в США Delta Air Lines і п'ятої Northwest Airlines.
Завдяки цьому кроку буде створений компанія-світовий лідер з авіаперевезень з парком в 900 лайнерів і числом пілотів понад 14 тис. людей.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас