GM відправить на пенсію 19 тисяч співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM відправить на пенсію 19 тисяч співробітників

255
Близько чверті всіх співробітників компанії General Motors у США - 19 тисяч чоловік - прийняли рішення добровільно подати у відставку, погодившись на достроковий вихід на пенсію та одержання відповідних відступних. Як повідомляє американське видання The Detroit News, у робітників є тиждень для того, щоб змінити своє рішення і залишитися працювати в концерні. Після закінчення цього терміну, не пізніше 1 липня поточного року, вони повинні будуть залишити GM.
Скорочення персоналу проводиться з метою реалізації програми GM скорочення витрат. Очікується, що на наступному тижні компанія оголосить свої подальші плани щодо реструктуризації, які можуть містити в собі додаткові звільнення співробітників, зменшення кількості змін на підприємствах і навіть закриття деяких заводів. Раніше повідомлялося, що всього цього року американський автовиробник має намір звільнити в США близько 74 тисяч співробітників, включаючи 5900 робітників Opel та Saab у Європі. Їм буде запропоновано звільнитися за власним бажанням, одержавши компенсацію в розмірі від 45 до 140 тисяч доларів.
Нагадаємо, що за минулий фінансовий рік компанія General Motors втратила 38,7 мільярда доларів. У цей час концерн уже зменшив обсяги випуску деяких своїх автомобілів. Таке рішення було прийнято через низький попит на машини GM, продажі яких цього року значно знизилися.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас