Немиря за врахування інтересів ЄС при переговорах про створення зон вільної торгівлі з іншими країнами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Немиря за врахування інтересів ЄС при переговорах про створення зон вільної торгівлі з іншими країнами

Казна та Політика
76
Віце-прем'єр-міністр із євроінтеграцї Григорій Немиря виступає за врахування інтересів Європейського союзу при переговорах України про створення зон вільної торгівлі з іншими країнами.
Про це він повідомив журналістам на прес-конференції.
Немиря вважає стратегічним пріоритетом створення зони вільної торгівлі з ЄС.
"Створення зон вільної торгівлі з іншими країнами, у тому числі країнами-сусідами й такими країнами, як Канада, США або інші, має не суперечити цьому стратегічному пріоритету", - сказав він.
Зі слів Немирі, при переговорах з іншими країнами повинна бути проаналізована сумісність таких угод з розвитком стратегічного партнерства з ЄС.
Як повідомляло агентство, у лютому Україна і ЄС почали переговори про створення зони вільної торгівлі, а Президент Віктор Ющенко заявив про те, що розраховує на завершення переговорів про зону вільної торгівлі з ЄС наприкінці 2008 - на початку 2009 року.
24 травня Немиря заявив про те, що прогнозує завершення переговорів з Європейським Союзом про створення зони вільної торгівлі не раніше лютого 2010 року.
Міністр закордонних справ Володимир Огризко 11 травня заявив про те, що прогнозує створення зони вільної торгівлі з ЄС до грудня 2009 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас