ОАЕ готові збільшити видобуток нафти, якщо потрібно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОАЕ готові збільшити видобуток нафти, якщо потрібно

Енергетика
123
Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ), третій за розміром виробник нафти серед країн-членів ОПЕК, готові збільшити обсяг видобутку в тому випадку, якщо цього зажадає ринок, заявив представник ОАЕ в ОПЕК Алі аль Ябхуні, повідомило агентство Bloomberg.
"ОАЕ готові, якщо ринок вимагає, виконати свої зобов'язання, - сказав він, виступаючи на брифінгу в Дубаї в четвер. - Нам потрібно переконатися в тому, чи є попит, і, звичайно, ми можемо задовольнити його".
Раніше Саудівська Аравія, що є найбільшим виробником нафти в ОПЕК, заявила про підвищення видобутку на 300 тис. барелів на добу для задоволення потреб споживачів.
За словами голови аналітичного підрозділу ОПЕК Хасану Кабазарда, оголошене збільшення обсягів видобутку нафти Саудівською Аравією "не зробило впливу на рівень цін", і для ОПЕК немає необхідності нарощувати виробництво.
"Перевищення обсягу поставок нафти над попитом у цей час становить від 800 тис. до 1 млн барелів на добу, - вважає Х.Кабазард. - З урахуванням доповнень Саудівської Аравії зростання запасів стає ще більш істотним".
Вартість нафти росте "занадто швидко і занадто значно", заявив Алі аль Ябхуні. "Високі ціни несприятливі як для виробників, так і для споживачів, нам хотілося б бачити цінову стабільність", - відзначив він.
Вартість нафти, що досягала 22 травня рекордних $135, 09 за барель, під час нью-йоркських торгів у четвер знизилася більш ніж на $2 за барель - до $128,98 за барель
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас