Американським донорам пропонують обміняти кров на бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американським донорам пропонують обміняти кров на бензин

Енергетика
156
США відчувають наростаючий дефіцит донорської крові через зниження числа людей, що здають кров.
У зв'язку із цим Американський Червоний Хрест запропонував план залучення донорів за допомогою різних подарунків, у числі яких безкоштовний бензин.
Цей план покликаний також підтримувати кількість донорської крові на достатньому рівні в літні місяці, коли через канікули неможливо агітувати за здачу крові учнів вищих шкіл. Саме вони, молоді люди у віці 17-18 років, є найактивнішими донорами, як показало недавнє дослідження, опубліковане в Журналі Американської медичної асоціації.
Відповідно до плану Американського Червоного Хреста, між донорами будуть розігруватися різні призи, у тому числі безкоштовний бензин. Така пропозиція обумовлена високими цінами на пальне, які в деяких регіонах США доходять до чотирьох доларів за кубометр.
Для того, щоб стати донором, необхідно відповідати низці критеріїв, наприклад, маса тіла не менше 50 кг, відсутність хронічних інфекційних захворювань, хвороб крові, прийому лікарських і наркотичних препаратів. Перед здачею крові донор повинен пити багато води, їсти калорійну їжу і добре виспатися.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас