Ціни на будинки у Великобританії показали у травні максимальне падіння з 1991 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на будинки у Великобританії показали у травні максимальне падіння з 1991 р.

Нерухомість
253
Ціни на будинки у Великобританії в травні показали максимальне падіння протягом місяця за останні 17 років, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на дані іпотечного банку Nationwide Building Society.
Причиною цього є те, що в результаті світової кредитної кризи і відповідного подорожчання іпотечних кредитів кількість покупців скоротилася.
"Більш жорсткі умови кредитування, що існують на даний момент, помітно ускладнюють одержання іпотечного кредиту", - говорить головний економіст Nationwide Фіонуелла Ерлі. Вона також відзначає, що новини про ослаблення економіки додають негативних очікувань на ринку нерухомості у Великобританії".
Вартість будинку знизилася на 2,5% із квітня і склала в середньому 173,583 тис. фунтів стерлінгів ($344 тис.). За рік ціни впали на 4,4%.
Вартість будинків цього року може впасти ще сильніше, вважає один із членів правління Банку Англії Мервін Кінг. У порівнянні з минулим роком кількість укладених іпотечних угод скоротилася на 39%, повідомила Асоціація британських банкірів минулого тижня.
На даний момент ціни знижуються вже протягом семи місяців. Це найбільш тривале падіння з 1992 року
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас