Трудоголіки планети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трудоголіки планети

466
Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) підрахувала, скільки годин на роботу витрачають жителі різних країн. У результаті найбільше витрачають на роботу представники Кореї.
Середній громадянин цієї азіатської держави трудиться 2357 годин, тобто близько чверті року. Якщо відняти з річного періоду свята і двотижневу відпустку, то тривалість робочого дня корейця становить 9,7 години на добу. На другому місці - трудоголіки Греції. За даними ОЕСР, греки проводять на роботі 2052 години на рік. На третьому місці - Чехія. Представники цієї держави присвячують роботі 1997 годин у році.
Головні ледарі
Найменше на роботу витрачають жителі Західної Європи: Нідерландів, Норвегії, Німеччині і Франції. Зокрема голландці на робочих місцях проводять практично у два рази менше часу, ніж корейці - 1391 година на рік. Якщо розділити цей показник на кількість днів у році, виходить, що голландці в середньому працюють лише 3,8 години на добу.
Примітно, що японці та американці, які славляться своєю старанністю в роботі, і яких зазвичай вважають дуже працьовитими націями, розмістилися в середині списку. Так, середньостатистичний японець проводить за роботою 1784 години в році, американець - 1797.
Лариса Лісогор, завідувачка відділом дослідження людського розвитку Інституту демографії та соціальних досліджень, відзначає, що трудоголіками в США, в основному, є люди, які займають вищі посади в бізнесі і державному управлінні. "Що стосується японців, то їхня старанність в роботі викликана, з одного боку, національним менталітетом, з іншого боку - самою організацією робочого процесу, що по праву вважається одним з найбільш ефективних", - говорить Лісогор.
А як же ми?
Україна не представлена в дослідженні ОЕСР, тому що не є членом даної організації. Проте вирахувати, скільки часу проводять на робочому місці українці, нескладно. За даними Держкомстату, в 2007 році в Україні середня кількість робочих годин у перерахунку на одну людину склала 1688.
Таким чином, Україна в рейтингу найбільш працьовитих країн займає місце посередині - між Фінляндією (1712 годин) і Великобританією (1669 годин).
За даними статистики, у березні цього року найбільше працювали трудівники сфер фінансів, охорони здоров'я, нерухомості і торгівлі - 148-149 годин на місяць. Найменше на робочому місці проводили фахівці сфери освіти, пошти і зв'язку, а також представники рибної галузі - 131-139 годин на місяць.
Любов до роботи працівників торгівлі Лариса Лісогор пояснює особливістю нашого способу життя.
"В Україні об'єкти торгівлі працюють практично цілодобово. Для порівняння, у Німеччині або Франції знайти відкритий магазин у вихідні або вночі практично неможливо", - розповідає експерт.
Тетяна Недорізанюк
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас