Експерт: На чорному ринку алкоголю крутиться 2,5 мільярди гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: На чорному ринку алкоголю крутиться 2,5 мільярди гривень

Кримінал
159
Тіньовий обіг алкогольної продукції в цей час в Україні становить понад 2,5 мільярди гривень, тоді як загальний ринок алкоголю становить 12-13 мільярдів гривень. Про це заявив на прес-конференції директор асоціації "СОВАТ" Володимир Демчак.
Він відзначив, що станом на початок року, за оцінками фахівців асоціації, річні надходження акцизного збору занижуються або не платяться взагалі. Для того щоб зменшити тіньовий обіг лікеро-горілчаних виробів, необхідно істотно вдосконалити систему адміністрування акцизного збору.
За його словами, у першу чергу необхідно повернутися до мінімальних цін на горілку і лікеро-горілчані вироби, а також знизити фінансове навантаження на бізнес.
"Після завершення Україною процедур вступу у СОТ, є доцільним запропонувати введення в Україні на нетривалий період мінімальних цін на горілчані вироби. Це надасть можливість ліквідувати цінові переваги несумлінних адміністраторів акцизного збору на період, що необхідний для впровадження ефективного державного контролю над повнотою збору і сплатою акцизного податку", - сказав він
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас