Як розділити корупцію на дві частини? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як розділити корупцію на дві частини?

Казна та Політика
253
Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) рекомендує розділити боротьбу з корупцією в Україні на два окремі напрямки - адміністративного впливу і кримінального переслідування.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства юстиції України, про це сказав директор Місії Агентства США з міжнародного розвитку в Україні Пітер Арго під час відвідування Мін'юсту.
Під час зустрічі із заступником міністра юстиції Валерією Лутовською директор Місії USAID в Україні обговорив можливість введення додаткових заходів з реалізації Угоди про виконання стратегічного завдання між урядами України і США для виконання програми протидії корупції та забезпечення верховенства права.
Зокрема, обговорювалася можливість залучення Міністерства юстиції України як органа, через який український уряд реалізує зазначену програму боротьби з корупцією, до участі у виконанні низки завдань, які лежать у сфері адміністративного впливу. Серед іншого, пропонується передбачити в угоді з реалізації зазначеної програми положення про обов'язкове залучення українського Мін'юсту до заходів, пов'язаних з удосконалюванням нормативно-правової бази в сфері боротьби з корупцією. Зокрема, до розробки проектів законодавчих актів з підвищення незалежності, неупередженості та професійності суддів, навчання і підготовки суддів, удосконалення механізму дисциплінарної відповідальності суддів.
Крім того, була відзначена необхідність залучення в рамках зазначеної програми Міністерства юстиції України до заходів з вивчення досвіду країн щодо правового регулювання певних питань судоустрою, статусу суддів і судочинства, проведення обговорень законопроектів.
Як повідомлялося раніше, Міністерству юстиції України передбачається надати повноваження органу, відповідального за забезпечення формування і реалізації державної антикорупційної політики в державі, зокрема, через створення в структурі міністерства посади Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики. Відповідний проект постанови "Деякі питання антикорупційної політики" перебуває на розгляді в Кабінеті міністрів України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас