На ПФТС пожвавлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ПФТС пожвавлення

Фондовий ринок
184
Індекс ПФТС виріс вчора на 3,82 пункти (0,42%) - до порзначки 913,22 індексного пункту на тлі великого обсягу торгів і середнього розміру однієї угоди. На думку учасників ринку, це пов'язано насамперед з рейтинговими угодами учасників наприкінці місяця.
На початку торговельної сесії спостерігалося невелике пожвавлення та зростання ринку, однак у середині торговельного дня відбувся відкіт з більшості позицій.
"Посилення невизначеності на світових фінансових ринках і загострення проблем з ліквідністю в національній банківській системі змушують учасників ринку зберігати вичікувальну позицію", - вважає заступник гендиректора з торговельних операцйх компанії "Юпрас Капітал" Роман Перепелиця.
Найбільші обсяги зафіксовані з акцій Запорізького ферросплавного заводу, "Чернігівського хімволокна", "Райффайзен Банку Аваль" і Укрсоцбанку, Стаханівського вагонобудівного заводу та "Мотор Січ".
З найбільш істотних подій дня аналітики відзначають скасування Єврокомісією квот на поставки металопродукції з України, що позитивно позначиться на українській металургії. "У той же час рішення зборів акціонерів "Севастопольенерго" про виплату 15,67 млн. грн. дивідендів за 2007 р. і нездатність провести збори акціонерів через відсутність кворуму з низки підприємств (Нікопольський завод феросплавів, "Львівобленерго" і "Сумиобленерго") не вплинуло на ціну їх акцій", - відзначив Роман Перепелиця.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас