ПФТС пропонує ДКЦПФР переглянути визначення біржового курсу торгованих на біржах цінних паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС пропонує ДКЦПФР переглянути визначення біржового курсу торгованих на біржах цінних паперів

Фондовий ринок
432
Фондова біржа ПФТС пропонує Державній комісії з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) переглянути визначення біржового курсу цінних паперів, торгованих на біржах.
Про це сказано в повідомленні ПФТС, текст якого мають Українські Новини.
У ПФТС не згодні з нормою ДКЦПФР у частині визначенні біржового курсу цінних паперів, запропонованою комісією в проекті рішення про затвердження змін до положення про функціонування фондових бірж.
Зокрема, ПФТС вважає, що запропонований держрегулятором підхід визначення біржового курсу цін на підставі виконаних біржових контрактів не відповідає практиці визначення біржового курсу ЦП провідними світовими фондовими біржами.
На думку ПФТС, запропонована комісією норма визначення біржового курсу ЦП не відображає реальну поточну вартість цінного папера.
"Проект не враховує, що виконання біржового контракту здійснюється через якийсь час після укладення біржової угоди, переважно через 3 - 5 робочих днів. У зв'язку із цим біржовий курс цінного папера, певний на підставі виконаних біржових контрактів, завжди буде відображати не реальну поточну вартість цінного папера, а ціну, за якою цінний папір торгувався на біржі на час укладення угоди", - сказано в повідомленні.
У зв'язку з цим ПФТС пропонує ДКЦПФР визначати біржовий курс на підставі цін укладених біржових угод.
Як повідомляло агентство, Рада ПФТС зобов'язав учасників біржі надавати інформацію про позабіржові угоди.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас