Запасів нафти вистачить як мінімум ще на 40 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запасів нафти вистачить як мінімум ще на 40 років

Енергетика
237
Світ має досить підтверджених запасів нафти, щоб покривати попит як мінімум у найближчі 40 років
Якщо запаси вказують на те, скільки нафти або природного газу можна добути наявними засобами, то ресурси - це сукупний потенціал. На думку експерта, за минулі 30 років нафтовий ринок докорінно змінився.
Крістоф Рюль, головний економіст енергетичного концерну ВР, вважає, що розмови про запаси нафти, що закінчуються, не мають під собою підстави, пише Sueddeutsche Zeitung.
На думку головного економіста енергетичного концерну ВР, світ має досить підтверджених запасів нафти, щоб покривати попит як мінімум у найближчі 40 років: "Постійно звучать прогнози, начебто нафта незабаром висохне. Однак насправді увесь час відкриваються нові родовища".
З урахуванням ресурсів, які ще перебувають під землею, нафти вистачить надовго. Якщо запаси вказують на те, скільки нафти або природного газу можна добути наявними засобами, то ресурси - це сукупний потенціал. Тому майбутнє залежить від того, наскільки на базі нових технологій ресурси перетворяться в нові запаси.
Результати дослідження незалежної організації Energy Watch Group свідчать про те, що нестача нафти відчується вже в найближчі роки. Експерти розрахували, що світове добове виробництво, що становило 81 млн барелів в 2006 році, скоротиться до 2020 року до 58 млн.
Міжнародне енергетичне агентство (МАГАТЕ) у Парижі теж працює над новим прогнозом, що припускає значний дефіцит світової пропозиції сирої нафти.
На думку експерта, за минулі 30 років нафтовий ринок докорінно змінився. Більше 90% резервів перебувають в управлінні державних нафтових компаній нафтовидобувних держав. Тим самим вони значною мірою впливають і на ціну.
Навпаки, великі західні енергетичні концерни усе сильніше підштовхуються до спеціалізації на високих технологіях. І хоча вони одержують вигоду від високої ціни на нафту, їм доводиться зосереджувати на важкодоступних родовищах.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас