Бразилія вкладе 5 млрд дол. в розвиток нафтової галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразилія вкладе 5 млрд дол. в розвиток нафтової галузі

Енергетика
146
Бразилія має намір вкласти 5 млрд дол. в розвиток глибоководних досліджень нафтових родовищ, будівництво нових суден, а також в оренду бурових веж і платформ. Витрати візьме на себе державна нафтова компанія Petrobras.
Передбачається, що буде побудовано 146 суден і взято в оренду 40 бурових установок. Про це повідомив президент країни Луіс Інасио Лула та Сильва, передає Associated Press.
Бразилія стала самодостатньою в нафтовій сфері в 2006р. Проте країна в основному видобуває і експортує нафту важких сортів, що в більшості випадків вимагають змішення з легенями на нафтопереробних заводах.
У квітні ц.р. Petrobras виявила нове глибоководне родовище нафти у водах Бразилії. Оцінка запасів родовища займе до трьох місяців. За неофіційними даними, запаси нафти тут можуть складати до 33 млрд барр. нафти.
Якщо оцінка родовища підтвердиться, вона стане третьою за величиною в світі і потроїть нафтові запаси Бразилії, які в даний час складають 11,8 млрд барр. нафти.
Petrobras спеціалізується на глибоководному видобутку нафти і займається розробкою відповідних технологій. За станом на початок 2007р. доведені запаси нафти і газу на родовищах, оператором яких є Petrobras, складали 11,46 млрд бар. у нафтовому еквіваленті.
У 2007-2011рр. компанія планує вкласти в видобуток і розробку нафти в Бразилії майже 40,7 млрд дол. До 2011г. Petrobras збирається збільшити виробництво нафти до 2,37 млн бар./добу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас