Експерт: Зараз головний спонсор Тимошенко - Росія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Зараз головний спонсор Тимошенко - Росія

Енергетика
1257
Росія продовжує поставляти Україні газ за ціною 179.5 доларів за тисячу кубометрів, однак усередині України за рішенням уряду розцінки на "блакитне паливо" уже з 1 червня підвищаться до 300 доларів. Юлія Тимошенко, граючи на різниці в ціні, заробляє собі на президентські вибори, і Росія побічно допомагає їй. Про це заявив російський політолог Євген Мінченко, директор московського Інституту України.
"Як відомо, Юлія Володимирівна обіцяла, що після того, як на внутрішньому ринку України буде скасований посередник "Укргазенерго", газ для української промисловості стане дешевшим. І, як відомо, Росія вхідну ціну для України не змінювала. Як було 179,5 доларів за тисячу кубометрів, так і залишилося. Тимошенко ж днями ухвалила рішення щодо того, що ціна на газ для промислових підприємств виростає до трьохсот доларів за тисячу кубометрів. Тобто, якщо "Укргазенерго" продавала газ, якнайбільше, за 260 доларів, то зараз без посередників (!) буде продавати по 300. І коли представників команди Тимошенко почали запитувати, а як же так вийшло, вони почали в один голос кричати, що в цьому винна Росія. Але яким чином Росія винна? Якщо ми їм продовжуємо поставляти газ за ціною 179,5 доларів за тисячу кубометрів? Вони ж усунули, як вони говорили, корумпованого посередника, а тепер продовжують підвищувати ціну і ще кричать, що винна Росія", - відзначив Мінченко.
"Фактично зараз виходить, що Росія спонсорує президентську виборчу кампанію Тимошенко от цими пільговими цінами на газ. Тобто, ця маржа, що зараз Тимошенко і її команда заробляють у вигляді сорока доларів за тисячу кубометрів, іде у фонд її виборчої кампанії", - констатував експерт.
За матеріалами:
Новий Регіон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас