Мінпромполітики сподівається на якнайшвидше продовження Радою до 2009 дія 25% ввізного мита на автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпромполітики сподівається на якнайшвидше продовження Радою до 2009 дія 25% ввізного мита на автомобілі

Казна та Політика
558
Мінпромполітики сподівається на якнайшвидше продовження Верховною Радою до 2009 року дія 25% мита на ввіз автомобілів.
Про це журналістам повідомив міністр промислової політики Володимир Новицький.
Він зазначив, що умови вступу України до Світової організації торгівлі передбачають зниження мита на ввіз автомобілів з 25% до 10%, при цьому він підкреслив, що Мінпромполітики вважає за доцільне, щоб ця норма була уведена в дію з 2009 року.
Міністр повідомив, що відповідний законопроект перебуває на розгляді Верховної Ради.
"Я думаю що якщо Верховна Рада буде працювати динамічно, то це буде один із пріоритетних економічних законів", - сказав Новицький.
Він додав, що з 2009 Україна повинна розробити такі заходи щодо підтримки автовиробників, які не будуть суперечити вимогам СОТ.
Зокрема, це може бути як звільнення від податків реінвестованого у модернізацію виробництва прибутку, так і звільнення від мит і ПДВ тієї необхідної для автомобілебудування продукції, яка не виробляється в Україні.
У свою чергу, президент корпорації "Богдан" Олег Свинарчук зазначив, що зміни мита з 2009 року є оптимальним для виробників, оскільки на 2008 рік, бюджети підприємств уже затверджені.
Зокрема, корпорація "Богдан" має договори на поставку великої кількості машинокомплектів для великовузлового складання, що не дуже економічно ефективно при зниженні мита на ввіз автомобілів до 10%.
Як повідомляло агентство, 21 березня Мінпромполитики листом звернулося до Міністерства економіки, запропонувавши до кінця 2008 зберегти діючі мита, а з 2009 року знизити до 10%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас