Мексиканський мільярдер Карлос Слім продає частину Inbursa — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мексиканський мільярдер Карлос Слім продає частину Inbursa

Фондовий ринок
169
Карлос Слім, що займає друге місце в списку найбагатших людей планети (його багатство оцінюється в $60 млрд. за рейтингом журналу Forbes), продає 20% своєї фінансової групи Inbursa, повідомляє Bloomberg. Купує іспанська інвестиційна компанія Criteria CaixaCorp. Сума угоди - 1,5 млрд. євро. Вона завершиться до кінця 2008 року.
Criteria одержить право призначати двох членів ради директорів Inbursa, але контроль за капіталом і менеджментом залишиться в сім'ї Слімів.
Для Criteria, що є підрозділом найбільшого іспанського банку La Caixa, із цієї угоди починається фінансова експансія в Латинську Америку. Компанія вже активно діє в Східній Європі та Азії, вклавши близько 24 млрд. євро в різних підприємствах.
Загальний обсяг активів Inbursa становить $170 млрд. У неї 5 тис. співробітників, при цьому вона обслуговує 6,7 млн. клієнтів. Прибуток фірми в 2007 році склав майже $500 млн.
Днями Карлос Слім став фігурантом скандалу в Аргентині: президент цієї країни Крістіна Кіршнер (Cristina Fernandez de Kirchner) прийняла від олігарха презент у вигляді ноутбука, вартістю $3300, чим викликала підозри в таємному лобіюванні його ділових інтересів. Слім зараз активно інвестує в економіку Аргентини
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас