Мінприроди готове до переговорів з Vanco Prykerchenska щодо розробки Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінприроди готове до переговорів з Vanco Prykerchenska щодо розробки Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря

Енергетика
137
Міністерство охорони навколишнього природного середовища готове до переговорів з компанією Vanco Prykerchenska Ltd (Віргінські острови) щодо ситуації навколо розробки Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря.
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба міністерства.
"Ми готові до будь-яких цивілізованих переговорів. У тому числі, робоча група - вона готова співробітничати", - повідомили в прес-службі, не уточнивши, чи приступила група до переговорів з компанією.
Як повідомляло агентство, 25 квітня Мінприроди анулювало ліцензію Vanco Prykerchenska на розробку Прикерченської ділянки.
19 травня перший віце-прем'єр Олександр Турчинов заявив, що Кабмін вирішив вийти з угоди про розподіл продукції (УРП) з Vanco International (Віргінські острови), яка переуступила усі права щодо розробки Прикерченської ділянки шельфу Чорного моря Vanco Prykerchenska.
21 травня міністр охорони навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук повідомив, що Кабмін не вийшов з угоди, а призупинив її дію.
Рішення урядів дотепер не опубліковано.
Vanco International, дочірня Vanco Energy Company (США), була обрана переможцем конкурсу на розробку Прикерченської ділянки у квітні 2006 року, 19 жовтня 2007 року було підписано УРП.
Після анулювання ліцензії Vanco Prykerchenska почала арбітражний розгляд проти України, заявивши, що Кабмін відмовляється від переговорів з компанією.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас