МВФ заявляє про можливість поліпшення контролю за інфляцією в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ заявляє про можливість поліпшення контролю за інфляцією в Україні

Валюта
482
Міжнародний валютний фонд заявляє про можливість поліпшення контролю за інфляцією в Україні після лібералізації валютно-курсової політики Національного банку.
Про це сказано в заяві представництва МВФ в Україні.
"МВФ протягом тривалого часу "просував" ідею про те, що в інтересах України дотримуватися режиму більш гнучкого обмінного курсу, не в останню чергу тому, що це дозволить здійснювати більш ефективний контроль над інфляцією", - сказано в повідомленні.
МВФ сподівається, що найближчим часом будуть завершені дебати про монетарну політику й відбудеться перехід до політики більш гнучкого курсу.
"Щоб дати можливість цьому переходу здійснитися, полегшити завдання боротьби з інфляцією на найближчу перспективу, а також забезпечити можливість ефективного функціонування фінансових ринків", - сказано в повідомленні.
МВФ також звертає увагу української влади на 3 аспекти, найбільш важливі з погляду фонду: забезпечення незалежності НБУ для ефективності монетарної політики; подальше збільшення гнучкості обмінного курсу; своєчасне оприлюднення й доведення до відома громадськості й учасників ринку рішень, що стосуються валютно-курсової політики.
Як повідомляло агентство, 21 травня НБУ підвищив офіційний курс гривні на 20 коп. до 4,8500 UAH/USD.
22 травня рада НБУ ветував рішення правління про ревальвацію гривні, однак правління НБУ перебороло вето ради й знову встановило офіційний курс на 4,8500 UAH/USD.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас