Фірташ будує газопровід в Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ будує газопровід в Криму

Енергетика
317
Компанія Зангас-нгс, що входить в Group DF Дмитра Фірташа, завершила будівництво першої черги магістрального газопроводу Джанкой-Армянськ, пише Коммерсантъ-Украина в статті Дмитро Фірташ випустив чергу.
Завершення будівництва магістралі загальною довжиною 73,6 км і вартістю 720 млн грн заплановано на червень 2009 року. У Джанкої сходяться газопроводи Джанкой-Феодосія-Керч і Сімферополь-Севастополь, з'єднані із загальною мережею, по якій газ може розподілятися по всій території України. Потужність газопроводу складе 4,5 млрд кубометрів газу на рік. Для порівняння, загальний обсяг споживання газу в Україні - 78 млрд кубометрів на рік.
"Джанкой-Армянськ сьогодні єдиний великий проект у газовій галузі країни",- говорить директор Зангас-нгс Борис Вечорко.
Діючий газопровід Херсон-Сімферополь побудовано ще в 1976 році, і його промисловий ресурс практично вичерпаний.
Новий газопровід потужністю 4,5 млрд кубометрів газу на рік удвічі збільшить можливості постачання газу в Крим і зможе працювати як у прямому, так й у реверсному режимі. Це дасть можливість Україні збільшити видобуток газу на шельфі Чорного моря і брати участь у міжнародних трубопровідних проектах.
Раніше повідомлялося, що Нафтогаз України і російський Газпром домовилися, що із травня 2008 року природний газ для промислових підприємств, які в Україні контролює бізнесмен Дмитро Фірташ, буде поставлятися компанією Газпром збут Україна.
Раніше Нафтогаз заявив, що стурбований спробами структур власника 45% компанії RosUkrEnergo Фірташа і групи компаній ПриватБанку ускладнити переговори з Газпромом щодо визначення довгострокового співробітництва в сфері постачання газу.
Як повідомлялося, Нафтогаз України через своє дочірнє підприємство Газ України уклав договори на постачання природного газу із близько 90 промисловими споживачами.
Раніше газ цим споживачам поставляло спільне підприємство Укргаз-Енерго (50% належить НАК, решта 50% - компанії RosUkrEnergo).
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас