У Німеччині відкрився процес про корупційний скандал в концерні Siemens — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині відкрився процес про корупційний скандал в концерні Siemens

Кримінал
372
Земельний суд міста Мюнхена 26 травня приступив до слухання справи про так звані "чорні каси" німецького концерну Siemens.
У понеділок, 26 травня, у Німеччині починається слухання в справі про корупційний скандал навколо німецького концерну Siemens, повідомляє інформаційне агентство dpa.
Перед судом постане колишній співробітник компанії, що зіграв у свій час одну з головних ролей у розробці та оперуванні так званої системи "чорних кас", за допомогою якої концерн протягом багатьох років виплачував великі хабарі в країнах третього світу, щоб одержувати там вигідні замовлення. Нагадаємо, сумарний обсяг незаконних операцій, які співробітники Siemens здійснювали з посередниками, оцінюється в 1,3 мільярди євро.
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Колишній голова Siemens Хайнрих фон Пірер. За даними слідства, підсудний Рейнхард С., протягом 38 років працював в Siemens, з кінця 1990-х років по 2004 рік разом з невеликою групою х співробітників, здійснював нелегальні платежі за кордон.
За словами підсудного, якому пред'являються обвинувачення в зловживанні службовим становищем в 58 випадках, його безпосередній начальник, що також проходить одним з обвинувачуваних у справі, знав про незаконну діяльність свого підлеглого.
При цьому слідство прийшло до висновку, що нелегальні операції з коштами концерну здійснювалися без відома керівної ланки Siemens. На сьогоднішній день колишньому голові правління концерну Хайнриху фон Піреру не було пред'явлено ніяких обвинувачень у співучасті.
Судовий процес проходить у вищому земельному суді міста Мюнхена. Крім Рейнхарда С. відповідачами в справі виступають інші співробітники Siemens, що завідували "чорними касами", їхні керівники та окремі працівники компанії з відділів аудита і бухгалтерії. Вони постануть перед судом після того, як буде оголошений вирок у справі Рейнхарда С., на яку суд виділив 15 слухань, запланованих до кінця липня.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас