У Росії за 220 мільйонів доларів збудують новий автомобільний завод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії за 220 мільйонів доларів збудують новий автомобільний завод

199
19 травня французька група PSA Peugeot Citroen і японська компанія Mitsubishi Motors підписали угоду про виробництво автомобілів у Росії.
Відповідно до домовленості між автомобільними виробниками, до кінця 2011 року в Росії, у місті Калуга, буде побудований новий автомобільний завод. Початок будівництва заводу, за планом, почнеться в червні 2008 року. Вартість проекту оцінюється в 220 мільйонів доларів.
З появою нового заводу в Російській Федерації планується створення закордонними концернами другого потужного кластера з виробництва автомобілів. Хоча Міністерство економіки і розвитку Росії ще 10 листопада 2007 року припинило підписання угод із закордонними концернами про промислове складання, концерн Mitsubishi не потрапив під заборону, оскільки завчасно уклав меморандум про свої наміри.
Росія як плацдарм для запуску нових виробничих площ цими автовиробниками була обрана невипадково. Саме російський ринок є одним із пріоритетних для обох концернів. Крім того, спільний завод буде здатний наповнити швидко зростаючий попит в SUV-сегменті.
Виробничі потужності нового підприємства дозволять збирати 160 тисяч автомобілів на рік і будуть орієнтовані на випуск невеликих позашляховиків Peugeot, Citroеn і Mitsubishi, а також легкових автомобілів середнього класу французького концерну.
Японський і французький автовиробники випускають багато автомобілів на уніфікованих платформах, зокрема, на платформі Outlander. Планується, що першою моделлю, поставленою на конвеєр, стане нова модель кроссовера Mitsubishi Outlander XL. Вона була представлена на Франкфуртському автосалоні у вересні минулого року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас