Ринок акцій США знизився через подорожчання нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій США знизився через подорожчання нафти

Енергетика
95
Ринок акцій США знизився в п'ятницю, за підсумками тижня продемонструвавши найгіршу динаміку за три місяці, оскільки занепокоєння із приводу високих цін на нафту тиснуло на сектори, чутливі до вартості енергоносіїв, і підсилило побоювання інвесторів відносно інфляції перед довгими вихідними.
Зростання цін на нафту, які встановили черговий рекорд на рівні вище $135 за барель у четвер, негативно впливав на ринок акцій протягом всього тижня і, зокрема, привів до зниження індексу акцій американських авіакомпаній на 4,3 відсотки в п'ятницю.
"Ціни на нафту знову тягнуть нас униз. Те, що вони продовжують рости і рости, тисне на економіку, а те, що люди вважають, що справи економіки будуть не дуже гарні, шкодить акціям", - говорить Джірі Черукурі з OakBrook Investments LLC.
Акції промислового конгломерату United Technologies знизилися на 2,6 відсотки, Caterpillar - на 0,8 відсотка.
Котирування автоконцерну General Motors опустилися на тлі повідомлення компанії про те, що страйки скоротили її прибуток на $2,8 мільярди.
Позитивний вплив на ринок робили новини про злиття і поглинання, що готуються. Бельгійська пивоварна компанія InBev працює над пропозицією про покупку американського конкурента Anheuser-Busch Companies Inc, повідомило джерело, знайоме із ситуацією. Акції Anheuser-Busch виросли на 7,7 відсотка.
Фондовий індекс Dow Jones industrial average знизився до кінця сесії в п'ятницю на 1,16 відсотка до 12.479,63 пункту.
Індекс Standard & Poor's 500 опустився на 1,32 відсотка до 1.375,93 пункту. Індекс Nasdaq Composite знизився на 0,81 відсотка до 2.444,67 пункту.
За тиждень Dow опустився на 3,9 відсотки, S&P 500 - на 3,5 відсотки, а Nasdaq - на 3,3 відсотки. Для всіх трьох індексів це було найдужчим тижневим зниженням у процентному вираженні за три місяці.
У понеділок ринки США будуть закриті з нагоди Дня пам'яті полеглих у збройних конфліктах
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас