Донецька міськрада скасувала своє рішення про україномовні школи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Донецька міськрада скасувала своє рішення про україномовні школи

167
Учора 20-а позачергова сесія Донецької міської ради скасувала рішення попередньої сесії про недопущення планового збільшення україномовних шкіл у місті.
Як передає кореспондент УНІАН, депутати міськради внесли зміни в пункт №2 рішення міськради від 20 травня "Про хід виконання Комплексної програми розвитку освіти в Донецьку 2006 - 2010 роки". (Пункт №2 передбачав недопущення планового збільшення україномовних шкіл). Замість цього пункту було внесено поправку наступного змісту: "Для задоволення потреб населення м. Донецька в одержанні освіти рідною мовою, органам місцевого самоврядування приймати рішення у встановленому порядку про відкриття шкіл, класів, дитячих дошкільних установ і груп, що перебувають у комунальній власності територіальної громади міста Донецька, з українською, російською мовами навчання, а також з мовами навчання національних меншин тільки за заявами батьків". За внесення цієї поправки проголосувала більшість депутатів.
Скасування пункту №2 і внесення змін у його зміст було викликано тим, що на ім'я Донецького міського голови Олександра Лук’янченка надійшли 21 травня розпорядження міського прокурора Анатолія Ольмезова. У розпорядженні прокурор зажадав "негайно вжити передбачені законом заходи щодо скасування рішення Донецької міськради", що стосуються Комплексної програми розвитку освіти в місті і пункту №2 про недопущення "планового збільшення числа учнів, що навчаються українською мовою, розширення мережі україномовних шкіл і класів; планового збільшення дитячих дошкільних установ і груп з українською мовою навчання".
Свої вимоги Ольмезов обґрунтовував тим, що Донецька міськрада своїм рішенням від 20 травня "вийшла за рамки даних їй повноважень, оскільки ухвалене рішення не відповідає Конституції і законам України".
Тому позачергова сесія міськради, розглянувши розпорядження прокурора, винесла дане рішення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас