Путін: Росія розглядає можливість прямої роботи "Газпрому" з "Нафтогазом України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Росія розглядає можливість прямої роботи "Газпрому" з "Нафтогазом України"

Енергетика
151
Росія розглядає можливість прямої, без посередників, роботи ВАТ "Газпром" з НАК "Нафтогаз України", заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін у Мінську журналістам.
"Ми готові піти назустріч Україні, проблем з цим немає, проте необхідно вирішити питання заборгованості минулих років", - відзначив він.
За його словами, дана тема обговорювалася на зустрічі з прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко. "Нам би хотілося, щоб фінансування було ритмічним", - відзначив Путін
Зазначимо, перший віце-прем'єр Олександр Турчинов 7 травня ц.р. повідомив, що консультації з газових питань з РФ не припиняються. "Ми готові до взаємовигідної співпраці і головне, що нам вдалося показати, що з Україною не можна говорити мовою шантажу", - заявив перший віце-прем'єр.
Разом з тим перший віце-прем'єр повідомив про намір уряду виключити компанію RosUkrEnergo зі схеми газових постачань до України до кінця 2008 р. Він також відзначив, що ціни на газ і його транзит повинні бути пов'язані між собою для подальшого коректування.
Турчинов також заявляв, що уряд вважає недоцільною заміну RosUkrEnergo і "Укргазенерго" на СП НАК "Нафтогаз" і "Газпром". Він нагадав, що в попередніх домовленостях між НАК "Нафтогаз" і "Газпромом" була висловлена позиція відійти від будь-яких посередників у питаннях постачань газу до України.
В той же час 9 квітня ц.р. Кабмін затвердив фінплан НАК "Нафтогаз України". При цьому заступник голови правління НАК Юрій Колбушкін повідомив, що фінплан НАК "Нафтогаз України" складений виходячи з того, що RosUkrEnergo і "УкрГазЕнерго" підуть з українського ринку. Він також повідомив, що до прибуткової частини фінплану включені дивіденди від діяльності ЗАТ "УкрГазЕнерго", в якому НАК "Нафтогаз України" належить 50%.
Нагадаємо, 13 березня ц.р. голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер і голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина підписали угоду про розвиток відносин у газовій сфері. Відповідно до угоди, з березня по грудень 2008 р. до України буде поставлений газ центрально- і середньоазіатського походження в обсязі не менше 49,8 млрд куб. м за ціною 179,5 дол. за 1 тис. куб. м. Газ до України постачає компанія RosUkrEnergo.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас