Гальчинський: Втрати населення від ревальвації гривні досягнуть 1 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гальчинський: Втрати населення від ревальвації гривні досягнуть 1 млрд доларів

Валюта
510
Втрати населення від ревальвації гривні досягнуть близько 1 млрд. доларів, застеріг професор Інституту стратегічних оцінок Анатолій Гальчинський.
Крім того, на його думку, значно поглибляться диспропорції між експортом та імпортом.
"Розглядаючи проблему своєчасності проведеної ревальвації гривні, не можна не враховувати і катастрофічне зростання дефіцитності торговельного балансу: у першому кварталі поточного року експорт товарів зріс на 28,9%, а імпорт -на 44,5%. Із проведенням ревальвації відповідні диспропорції поглибляться ще більше", - вважає експерт.
Він попередив, що втрати українських експортерів з урахуванням проведеної ревальвації значно виростуть.
"В 2007 році експорт товарів і послуг становив 64 млрд. доларів, таким чином, мова йде про суму втрат, що становить майже 2,56 млрд. доларів", - відмітив Гальчинський.
Крім того, на думку експерта, варто враховувати і можливе знецінювання позабанківських заощаджень населення, які номінуються в доларовому еквіваленті.
"Мова йде про знецінювання активів фізичних осіб, що сумарно становлять приблизно 22-24 млрд. доларів. З урахуванням чотирипроцентної ревальвації втрати тільки для населення досягнуть близько 1 млрд. доларів", - заявив Анатолій Гальчинський.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас