Societe Generale: У Ж.Керв’єля був спільник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Societe Generale: У Ж.Керв’єля був спільник

Кримінал
140
У трейдера Жерома Керв’єля при здійсненні махінацій у банку Societe Generale був спільник. Такий висновок був опублікований у доповіді за результатами двох проведених розслідувань.
Розслідування були проведені комітетом, що складається з незалежних директорів, і аудиторською компанією PriceWaterhouseCoopers, передає Associated Press. При цьому про особу спільника не повідомляється.
Відповідно до інформації, що міститься в доповіді, ситуація, у якій опинився банк, відбулася частково через серйозні прорахунки з боку керівництва Societe Generale. Також у доповіді повідомляється, що ознак присвоєння Ж.Керв’єлем коштів, не виявлено, однак є припущення, що трейдер мав намір збільшити суму своїх махінацій.
Нагадаємо, що 24 січня 2008р. Societe Generale оголосив про виявлення факту шахрайства з боку Ж.Керв’єля, що згодом був арештований. В 2007-2008р. Ж.Керв’єль відкрив величезну кількість позицій по європейських біржових індексах на загальну суму 50 млрд євро.
При цьому він "компенсував" покупки фіктивними продажами ф'ючерсних контрактів, внаслідок чого шахрайська схема довгий час не могла бути виявлена. У підсумку банк після екстреного закриття позицій втратив 4,82 млрд євро через різке падіння фондових індексів наприкінці січня, а ціна його акцій знизилася. Голова французького банку Societe Generale Даніель Бутон після скандалу вирішив піти у відставку.
Що ж стосується самого Ж.Керв’єля, то він влаштувався на нову роботу в компанії, що займається комп'ютерним консалтингом. Колишній трейдер зміг почати пошуки нової роботи після того, як суддя змінив умови його тимчасового звільнення від в'язниці. Посада, що зайняв Ж.Керв’єль, поки не відома
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас