Британські експерти прогнозують зниження цін на українському ринку житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські експерти прогнозують зниження цін на українському ринку житла

Нерухомість
1348
Протягом року варто очікувати деякої корекції цін на українському ринку житлової нерухомості, надалі можливе їх зниження. Про це сказав на прес-конференції в Києві керівник українського підрозділу британської консалтингової компанії SHM Smith Hodgkinson Дмитро Селіванов.
За його словами, приблизно так розвивалася ситуація в деяких пострадянських країнах, наприклад, у країнах Балтії: "там було уповільнення (зростання) цін, а потім зниження на 10-20%".
На українському ринку теж цілком можливий такий варіант розвитку подій. На те є причини.
"На наш погляд, зараз багато квартир використовується не за прямим призначенням - не як об'єкти для проживання, а як об'єкти для інвестування", - відзначив Селіванов. Однак останнім часом таке вкладення капіталу стає усе менш прибутковим.
"Крім того, існує приказка - "дерева не можуть дорости до неба. І ціни не можуть рости нескінченно, будь-яке зростання цін зупиняється, потім йде корекція", - сказав експерт.
За словами Селіванова, згодом усе більше багатих людей будуть переселятися в передмістя, як це відбувається в великих європейських містах. Із цього погляду, інвесторам варто звернути увагу на Лівобережжя і на Бориспільський напрямок.
На думку представників компанії, ще одним фактором економічного пожвавлення в Україні стане розвиток земельного ринку після скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Тому актуальним для інвесторів стане питання про достовірну оцінку вартості того чи іншого об'єкта або території, чим і займається SHM.
За матеріалами:
Новий Регіон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас