Нафтові компанії і законодавці закликають до зняття обмежень на видобуток нафти в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтові компанії і законодавці закликають до зняття обмежень на видобуток нафти в США

Енергетика
165
Кілька представників нафтової галузі і деяких американських законодавців на тлі зростаючих побоювань щодо світових поставок енергоносіїв висловлюють думку про необхідність скасувати давні обмеження на видобуток нафти в США, накладені для захисту низки областей від забруднення, пише газета The Wall Street Journal.
Збільшення обсягів видобутку в США вимагає скасування накладеного кілька десятків років тому мораторію, що обмежує морське буріння. Також, американській владі необхідно буде прискорити процес здачі в оренду нафтокомпаніям федеральних земель.
Крім того, з огляду на тривале зростання цін на бензин, що негативно позначається на бюджетах американців, є необхідність у розвідці нових родовищ, пише газета.
Вартість нафти з початку поточного року злетіла на 36%, у четвер вона встановила новий рекорд - $135,09 за барель WTI.
"Цей рівень цін дозволяє людям зрозуміти, що нам необхідно добувати більше нафти усередині країни", - відзначає республіканець Джон Петерсон, що наполягає на впровадженні закону, що дозволяє відкрити деякі морські зони для розвідки запасів нафти.
США імпортують дві третини споживаної нафти, решта добувається усередині країни.
Фахівцям очевидно, що в США і територіальних водах країни заховані значні запаси нафти, які ще потрібно виявити. Частина цих областей відкрита для нафтокомпаній, у тому числі й Мексиканська затока, де використовується спеціальне глибоководне бурове обладнання. При цьому зони біля берегів Флориди, а також повністю східне і західне узбережжя США закриті для видобутку нафти.
Минулого тижня головний виконавчий директор Exxon Mobil Corp. Рекс Тіллерсон розкритикував президента США Джорджа Буша за те, що той звернувся до Саудівської Аравії із проханням збільшити видобуток нафти, замість того, щоб вживати заходів для підвищення обсягів виробництва усередині країни, особливо біля берегів Флориди і Каліфорнії.
Кілька американських законодавців із числа республіканців, що виступають за зняття обмежень на видобуток нафти в низці регіонів США, вважають, що ці дії дозволять збільшити поставки сировини і знизити ціни на нафту. Супротивники таких заходів, у свою чергу, заявляють, що дуже мало робиться для розробки альтернативного палива і розвитку орендованих раніше нафтоносних ділянок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас