Тимчасове зниження котирувань на фінансових ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимчасове зниження котирувань на фінансових ринках

Валюта
321
Незначне зміцнення курсу долара призвело до зниження основних валютних пар - EURUSD і GBPUSD, з досягнутих вчора максимумів. Курс євро щодо долара вчора досяг максимального значення за останні 4 тижні на рівні 1.5815, але з відкриттям європейської сесії курс почав втрачати в ціні, у результаті чого за підсумками дня котирування впали на 60 пунктів.
Курс британського фунта більш активно зміцнював проти долара і досяг 3-тижневого максимуму на 1.9850. Підтримку британській валюті зробили дані з роздрібних продажів в Англії. Відповідно до звіту, опублікованого вчора протягом європейської сесії, роздрібні продажі у квітні збільшилися на 4.2% у річному обчисленні. Стосовно попереднього місяця обсяги продажів знизилися на 0.2%, але все-таки це зниження було менш значним, чим очікувалося.
Це зниження курсу долара призвело до чергового досягнення історичних максимумів на графіку нафти. На початку дня вартість нафти марки Brent зросла до рекордного рівня на 135.10 дол. за барель. Але все-таки котирування не змогли утриматися на настільки високих рівнях, і протягом другої половини дня курс демонстрував зниження, в результаті чого за підсумками дня вартість бареля впала майже на 3 дол. На NYMEX торги проходили за схожим сценарієм. На початку дня котирування на нафту марки Sweet Light зміцнилися до історичних максимумів на 135.00, але в другій половині дня котирування почали швидко втрачати в ціні. За підсумками вчорашнього дня барель нафти на торгах у Нью-Йорку став дешевше на 3.3 дол.
Все-таки не варто переоцінювати цю незначну корекцію цін на нафтовому ринку. Навіть якщо нафта, після досягнення нових історичних максимумів, знизилася в середньому на 5 дол. за барель, це, швидше за все звичайна фіксація спекулятивного прибутку. Про те, що потенціал росту цін на нафту вже вичерпав себе, і довготерміновий тренд припиниться, поки нічого не сигналізує. Поки немає ніяких технічних і фундаментальних причин для довгострокового падіння котирувань. Але все-таки не варто виключати можливість зниження курсу нафти на ICE і NYMEX у район найближчої технічної підтримки курсу - на 125.00 - 125.50.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас