200 тисяч доларів "на лапу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

200 тисяч доларів "на лапу"

Кримінал
268
Близько 30 керівників місцевої влади стали фігурантами кримінальних справ, які були порушені в 2007-2008 роках за матеріалами УБОЗ. Найпоширеніші злочини серед чиновників - хабарництво і зловживання владою. Розміри винагороди не опускаються нижче 500 доларів і нерідко досягають десятків тисяч доларів.
За словами прес-секретаря Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС Олени Мельник, максимальний зафіксований хабар досяг 200 тисяч доларів. Його одержали голова Ясиноватської райдержадміністрації Донецької області і начальник управління земельних ресурсів за виділення земельної ділянки.
Ще один "рекордсмен" - голова Брусиловської райдержадміністрації. За інформацією "Дела", мова йде про В'ячеслава Дейнеке. Він одержав 850 тисяч гривень за передачу ділянки 12 гектарів біля села Ставище в приватну власність. Під час обшуку співробітники Житомирського УБОЗ виявили, що на депозитному рахунку матері чиновника зберігається один мільйон євро.
Дорогу ціну заплатить заступник голови смт Косів (Івано-Франківська область) за спробу незаконно заробити 500 доларів. Гроші він одержав у вересні минулого року за сприяння в одержанні дозволу на розміщення торговельного павільйону. Кримінальна справа вже направлена в суд.
Однією з найбільш голосних справ стало порушення кримінальної справи проти мера Алушти Володимира Щербини. За матеріалами УБОЗ прокуратура Криму порушила кримінальну справу за перевищення повноважень міським головою. Правоохоронці підозрюють його в організації знищення майна ТОВ "Івушка" на набережній Алушти.
В 2007-2008 роках проти глав райдержадміністрацій, районних і міських рад, а також їхніх заступників було порушено 29 справ в 14 регіонах країни
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас