Джерело: Рада НБУ може запропонувати парламенту розглянути об'єктивність рішень правління Нацбанку щодо курсу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джерело: Рада НБУ може запропонувати парламенту розглянути об'єктивність рішень правління Нацбанку щодо курсу гривні

Валюта
1267
Рада Національного банку України (НБУ) може запропонувати Верховній Раді розглянути об'єктивність рішень правління НБУ щодо зміцнення офіційного курсу гривні до 4,85 грн/$1, повідомило джерело, близьке до керівництва Ради НБУ.
"Рада спочатку представить свою позицію щодо курсу у парламенті, оскільки серед її членів є народні депутати. Сьогодні на засіданні члени Ради не почули жодного аргументу, що свідчить про правильність прийнято правлінням рішення (щодо курсу)", - повідомив співрозмовник агентства "Інтерфакс-Україна" у четвер.
Як повідомлялося, НБУ встановив на 23 травня офіційний курс гривні на рівні 4,85 грн/$1, незважаючи на вимогу Ради НБУ повернути його в межі затвердженого раніше прогнозного коридору курсу на 2008 рік - 4,95-5,25 грн/$1.
Рада НБУ в четвер наклала відкладене вето на прийняте напередодні правлінням Нацбанку рішення про зміцнення офіційного курсу гривні до 4,85 грн/$1 з 5,05 грн/$1, на якому він утримувався із квітня 2005 року.
Відповідно до закону про Нацбанк, Рада НБУ має право з метою забезпечення виконання основних принципів грошово-кредитної політики застосовувати відкладене вето щодо рішень правління НБУ.
У випадку, коли Рада НБУ застосовує таке вето, рішення правління може набути чинності лише при його підтвердженні 2/3 членів правління. При неналежному виконанні правлінням НБУ рішень Ради Нацбанку (виконання яких є обов'язковим), остання може звернутися до президента або до парламенту з викладенням своїх позицій
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас