Заступник Вінського впевнений в майбутньому зниженні цін на авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступник Вінського впевнений в майбутньому зниженні цін на авто

682
Вступ України у Світову організацію торгівлі (СОТ) приведе до насичення автомобільного ринку країни, що у свою чергу завжди веде до зниження вартості. Про це повідомив заступник міністра транспорту та зв'язку Леонід Сергієнко.
"Ми не можемо залишатися осторонь. Ми сьогодні на виставці SIA-2008 бачимо світові досягнення не тільки техніки, комфорту, але й екологічних параметрів. Багато автомобільних держав - ті ж наші сусіди - Росія, Білорусія, сьогодні пускають на свої ринки автомобілі, уводять нульові мита, уводять нульові ставки ПДВ для того, щоб оновити техніку. Тобто це поштовх розвитку світового автомобілебудування, у тому числі й нашого українського. Тому, чим більше в нас машин і чим більше світових зразків, які ми тут бачимо, тим швидше розвивається наша промисловість і нормальні конкурентні умови. Вона підтягується до світових стандартів", - повідомив Л.Сергієнко.
За його словами, насичення ринку завжди веде до зниження вартості. "Це нормальний спосіб конкуренції. Тому дійсно нашим виробникам треба багато над чим задуматися. Сьогодні наші виробники ще багато в чому повинні доганяти - у технічному, у дизайні, у комфорті. І їм буде, звичайно, нелегко виживати в цих конкурентних умовах. Проте, наприкінці це приведе до того, що ми швидше прийдемо у світовий ринок, у європейський ринок і почнемо випускати більш комфортабельні автомобілі", - вважає заступник міністра транспорту та зв'язку.
"Сьогодні ринок зрушується убік споживача. А споживач сьогодні перебуває в Україні, Росії - там, де є ще вакуум, де є ще недостатня кількість комфортабельних автомобілів. Тому "зрушення" ринку сюди до нас дасть свій позитивний результат... Сьогодні виробляти дешевше в нас. І всі інвестори і виробники хочуть виробляти саме біля споживача. Тому головне сьогодні для Міністерства, для Кабінету Міністрів - створювати умови законодавчої бази для того, щоб інвестор не боявся, щоб приходив на цей ринок, допомагав нашим будувати власне виробництво, філії. Я думаю, що ринок і сам по собі йде. Йому не треба тільки заважати. Але ми зараз повинні чітко стежити, для того, щоб ми не відстали і були конкурентноздатною країною", - відзначив він.
Л.Сергієнко також повідомив, що низка іноземних автокомпаній уже висловлюють бажання "облаштуватися" на території України. "Була пропозиція "Ford" і є від багатьох інших. Але це процес переговорів. Процес узгодження багатьох позицій", - відзначив він.
Нагадаємо, Україна офіційно вступила у Світову організацію торгівлі, ставши 152-м повноправним її учасником, 16 травня. Основною метою СОТ є збільшення товарообігу між країнами, чому сприяє зниження ставок мит
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас