Янукович: Зміцнення гривні не варто було здійснювати без цілісної антиінфляційної програми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Зміцнення гривні не варто було здійснювати без цілісної антиінфляційної програми

477
Опозиційний уряд критикує методи уряду Юлії Тимошенко в боротьбі з інфляцією.
"Ніхто з експертів не сказав нічого позитивного. Якщо дивитися на якесь примарне майбутнє, можливо, щось і буде позитивним. А що стосується нинішнього часу - тільки негатив", - сказав лідер Партії регіонів Віктор Янукович на засіданні опозиційного уряду в Києві в четвер, коментуючи ситуацію на валютному ринку в Україні.
За словами В.Януковича, падіння курсу долара приведе до втрат прибутків експортно-орієнтованих підприємств. "Це фактично повторення, ми добре це пам'ятаємо, квітня 2005 року... Невже так можна боротися з інфляцією?", - сказав він.
В.Янукович відзначив, що для українських експортерів така ситуація загрожує втратою інвестиційних ресурсів. Він також сказав, що все це відбувається на тлі підвищення кредитних ставок.
За словами лідера Партії регіонів, такі кроки не слід робити без бачення всієї картини антиінфляційних заходів. "Тільки після того, як ми побачимо таку програму, можна буде робити висновок, що робити, яка послідовність цих кроків, у тому числі і ревальвації гривні", - відзначив він.
В.Янукович також вважає, що якщо і варто удаватися до таких кроків, то їх потрібно робити поступово.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас