Фінал Ліги Чемпіонів завдав Москві самих збитків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінал Ліги Чемпіонів завдав Москві самих збитків

607
Відсоток від суми, вирученої від продажу квитків на фінал Ліги чемпіонів, а також спеціальна премія УЄФА, що виплатять Москві за проведення підсумкової гри, не зможуть перекрити витрат, що зазнав бюджет міста через проведення матчу.
У той же час, підприємства сфери обслуговування підраховують доходи. За прогнозами, переможець матчу стане багатшим приблизно на £85 млн (близько 160 млн доларів) за рахунок зростання відвідуваності своїх матчів, збільшення надходжень від продажу прав на телетрансляції (гру дивилося більше 100 млн телеглядачів по усім світі), збільшення продажів товарів із клубною символікою, більшого інтересу з боку рекламодавців і т.д. Сумарна віддача від проведення матчу, якщо брати до уваги всі країни Європи, перевищить £210 млн (близько 410 млн доларів).
Москва одержить близько £35 млн (близько 68 млн доларів). Правда, московська влада вважає, що від проведення фіналу самі збитки. На проведення фіналу московська влада навіть дозволила витратити дворічний бюджет міста на розвиток спорту - 227 млн доларів.
Влада Москви виділила стадіону Лужники, на якому проходив фінальний матч Ліги чемпіонів, 800 мільйонів рублів (33,7 мільйона доларів), витратила 10 мільйонів рублів (близько 420 тисяч доларів) на "благоустрій території підходів" до стадіону. Ще 37 мільйонів рублів (близько 1,5 мільйона доларів) пішло на зведення "тимчасового пішохідного мосту над автопроїздом уздовж Великої спортивної арени".
Голова ГУП Москви "Дирекція спортивних і видовищних заходів" Олександр Полінський вважає, що проведення фіналу Ліги чемпіонів "з погляду прибутковості абсолютно не вигідно для міста". Пан Полінський розповів, що UEFA перерахує московській владі 20% від доходів, отриманих від продажу квитків на матч. Мова йде про суму 30-35 млн рублів (близько мільйона доларів). Крім того, Москві призначена ще й премія, що складе близько $1,15 млн. Однак цього буде однаково недостатньо, щоб покрити хоча б витрати, яких зазнало місто через підготовку Лужників до матчу.
"Москва не одержить ніякого прибутку. За винятком тих коштів, які місто одержить у вигляді податків від готельного і ресторанного бізнесу. Сфера обслуговування пристойно заробить на приїзді вболівальників, туристів", - заявив Полінський.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас