Найбільші банки закликають до пом'якшення правил списання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші банки закликають до пом'якшення правил списання

282
Найбільші світові банки виступають за пом'якшення правил бухгалтерського обліку в частині оцінки активів для полегшення виходу з фінансової кризи, повідомляє Financial Times з посиланням на доповідь Інституту міжнародних фінансів. Інститут, що об'єднує більше 300 фінансових установ, і очолюваний головою правління Deutsche Bank Йозефом Акерманом, пропонує ввести "справедливу оцінку" ліквідних активів, засновану на їх історичній, а не поточній ринковій вартості. Пропозиції інституту були направлені в Центральні банки США і країн Європи, а так само в установи, що здійснюють фінансовий контроль.
За даними аналітиків Bank of America, торік фінансові компанії списали більше $300 млрд. і були змушені залучити більше $260 млрд. від зовнішніх інвесторів. Ідея перегляду критеріїв оцінки активів останнім часом активно обговорюється провідними банкірами. Вони вважають, що вимога оцінювати активи за поточною ринковою ціною в ситуації нестачі ліквідності створює "порочне коло" надмірних збитків, виснаження капіталу і вимушеного продажу активів.
За пропонованим IIF планом, банки, які вирішать проводити активи по своїй бухгалтерській звітності, будуть звільнені від вимоги тримати їх до строку погашення, і зможуть продати їх через два роки. На думку FT, пропозиція Інституту підкреслює позицію фінансових груп, що кредитна криза завдасть довгострокової шкоди їхньому бізнесу.
У той же час, газета вказує на те, що дотепер органи, що встановлюють стандарти бухобліку в США та у Європі активно пручалися тиску, що чиниться на них в плані спрощення правил обліку “справедливої вартості”. І інші регулювальні органи також критикували фінансові компанії за пропозицію змінити ці правила.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас