Ляпіна: Зниження курсу долара - антиінфляційний захід — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ляпіна: Зниження курсу долара - антиінфляційний захід

828
Зниження офіційного курсу долара нардеп від НУНС Ксенія Ляпіна оцінює позитивно, заявляючи, що це один з антиінфляційних заходів, повідомляє ІМК. Нагадаємо, Нацбанк України знизив офіційний курс долара з 5,05 грн/1 дол. до 4,85 грн/1 дол.
"Якщо ми жорстко прив'язані до долара і не реагуємо на падіння його курсу відносно євро, то ми, таким чином, знецінюємо власну валюту. Тому те, що наша валюта зміцнюється таким рішенням, - досить позитивний крок. Тим більше, що це робилося обережно, не на 10% змінили цей курс, а приблизно на 4%. Прийняття такого рішення логічне і відповідає економічним реаліям", - додала політик.
На питання, як зниження офіційного курсу долара вплине на бюджет і на соціальні виплати, К.Ляпіна відповіла, що як частина антиінфляційних заходів, це може тільки позитивно вплинути.
"Єдине, може виникнути певний ажіотаж у зв'язку з тим, що багато наших громадян тримали свої заощадження в доларах. Але, на мій погляд, ми за останні тижні вже пережили цей ажіотаж, і люди скидали долари за цінами значно нижчими, ніж курс установлений офіційно. Тому зниження офіційного курсу долара поліпшить ситуацію і знизить ажіотаж", - відзначила політик.
"Я не думаю, що долар надалі буде істотно падати в економічній площині світової економіки. А, відповідно, навряд чи нам доведеться надалі зміцнювати гривню і послабляти долар", - відзначила К.Ляпіна.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас