БЮТ зняв з порядку денного питання про призначення Портнова на посаду голови ФДМУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТ зняв з порядку денного питання про призначення Портнова на посаду голови ФДМУ

231
Блок Юлії Тимошенко зняв з порядку денного питання про призначення Андрія Портнова на посаду голови Фонду держмайна.
Про це журналістам у кулуарах Верховної Ради повідомив нардеп від "Нашої України-Народної Самооборони" Роман Зварич, передає кореспондент РБК-Україна.
За його словами, така пропозиція була висунута тільки що, на засіданні ради коаліції. "Сам БЮТ зняв це питання з порядку денного", - сказав Зварич.
Відзначимо, раніше Зварич заявив, що БЮТ не вдасться переконати НУ-НС в питанні підтримки кандидатури А.Портнова на посаду голови ФДМУ. "Я підтверджую, що ми дійсно не маємо права вето щодо квоти наших партнерів по коаліції. Проте в коаліційній угоді є пункт №8, в якому чітко записані положення етики народних депутатів, які входять до коаліції. А Портнов дозволяв собі дуже багато негативних висловів на адресу Президента, і тому я вважаю, що навряд чи наші партнери по коаліції нас переконають", - сказав депутат.
У той же час представники від Партія регіонів неодноразово заявляли, що не підтримуватимуть кандидатуру Портнова на посаду голови ФДМУ і не голосуватимуть за зняття Валентини Семенюк-Самсоненко з цієї посади. За словами Олександра Єфремова, Партія регіонів абсолютно нейтрально ставиться до тих кандидатур, які рекомендуються правлячою коаліцією на певну ділянку роботи, але треба відзначити, що від цього страждає країна. Тому ПР безумовно не голосуватиме ні за призначення Портнова, ні за зняття Семенюк.
Відзначимо, 19 травня ц.р. проти Портнова було порушено кримінальну справу за фактом замаху на незаконну приватизацію по частині першій статті 233 КК і частині другій статті 365 УК.
У свою чергу, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що кримінальна справа проти Портнова порушена за дорученням В.Ющенка в режимі прямого тиску. "Це кримінальна справа порушена не проти працівників Держказначейства і Фонду держмайна. Це кримінальна справа порушена проти мене, проти чесної приватизації", - заявила Тимошенко.
Необхідно відзначити, що 16 травня ц.р. на засіданні Ради національної безпеки і оборони Ющенко акцентував увагу Генпрокуратури і СБУ на припиненні фінансування Фонду держмайна. При цьому Президент відзначив, що ситуація навколо ФДМУ завдає "колосальної шкоди Україні". Крім того глава держави ввів у силу рішення РНБО, що забороняє приватизацію Одеського припортового заводу.
Народний депутат від БЮТ Портнов раніше був призначений урядом на посаду в.о. голови ФДМУ. А 25 квітня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко представила його колективу ФДМУ як в.о. голови відомства. У свою чергу Семенюк-Самсоненко, а також Ющенко неодноразово заявляли про незаконність цього призначення. На їх думку, зміна керівництва ФДМУ відноситися до компетенції парламенту, а не уряду. Втім, прем'єр-міністр раніше висловлювала надію, що найближчим часом Верховна Рада затвердить кандидатуру Портнова на посаді голови ФДМУ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас