Готельна сфера переживає бум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Готельна сфера переживає бум

Нерухомість
241
В Україні спостерігається зростання внутрішніх та іноземних інвестицій у розвиток готельної сфери.
Головний фахівець відділу спортивної інфраструктури та туризму Національного агентства з питань підготовки і проведення Євро-2012 Людмила Міщерських повідомила, що в Україні спостерігається активізація внутрішніх та іноземних інвестицій у розвиток готельної сфери.
За її словами, на сьогоднішній день в Україні діють близько 1300 готельних підприємств (юридичні особи), 3110 санаторно-курортних та оздоровчих комплексів, а також більше 7500 готелів та інших засобів розміщення, власниками яких є фізичні особи і підприємці. "Залучення інвестицій у готельний бізнес, а також поява на українському ринку міжнародних мереж - це питання цивілізованого ринку, що росте і розвивається за світовими канонами", - сказала Людмила Міщерських.
Зокрема, активізувалися російські компанії. Днями Heliopark Group придбала у Феодосії готель "Червоні вітрила" і має намір інвестувати в нього ще 12 мільйонів доларів. Це другий проект холдингу в Україні, при цьому він хоче одержати в країні ще 7 готелів. Компанія цікавиться об'єктами в Києві, Криму і Карпатах. На даний момент Heliopark - єдиний російський гравець на готельному ринку України. Але напередодні чемпіонату Європи з футболу-2012 за групою, найімовірніше, підуть інші російські готельєри. Так, інтерес до деяких готельних об'єктів в Україні вже проявляє російська керуюча компанія "Акорд Менеджмент груп".
За словами Міщерських, у містах, що прийматимуть Євро-2012, за участю фахівців Федерації футболу України, експертів УЄФА та органів місцевої влади була проведена інвентаризація готельного господарства і визначено кілька готельних проектів, які будуть реалізовані до Євро-2012.
При цьому туристичний потік в Україну в 2007 році в порівнянні з 2006-м виріс на 22% -до 23,1 мільйона чоловік.
Збільшення відбулося за рахунок приватних візитів (на 24%), а також організованих поїздок туристів (на 20%).
Відповідно до вимог УЄФА, до Євро-2012 загальна потреба в розміщенні в 4-5-зіркових готелях складе не менше 24627 номерів, в 3-зіркових -1275 номерів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас