За даними exit-polls, вибори в Грузії виграла правляча партія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За даними exit-polls, вибори в Грузії виграла правляча партія

Казна та Політика
136
За даними exit-polls, парламентські вибори в Грузії виграла правляча партія "Єдиний національний рух". Дані приведені на 15:00 за київським часом, і, на думку експертів, істотних змін вони вже не зазнають.
"Єдиний національний рух" отримав 63,2% по партійних і 63,4% - по мажоритарних списках. Блок "Об'єднана опозиція" набрав відповідно 14,2% і 15,7%, Християнсько-демократичний рух - 9,1% і 8,4%, Лейбористська партія - 5,8% і 4,6%.
Решта партій і блоків не подолала 5-процентний бар'єр. Проти всіх за партійними списками проголосували 0,7%, а по мажоритарних - 0,5%, що взяли участь в голосуванні. Всього було опитано 8 тис. 981 виборців, відповіли на питання 6 тис. 283 людей.
Голосування завершилося на всій території Грузії в 19:00 за київським часом. Вибори пройшли на всій території Грузії за винятком Абхазії і частини Південної Осетії, не підконтрольних Тбілісі.
За попередньою інформацією Центральної виборчої комісії (ЦВК) Грузії, у виборах взяли участь близько 50% з 3,4 млн зареєстрованих виборців. У Тбілісі найбільша активність відзначалася в чотирьох центральних районах міста.
У виборах взяли участь 9 політичних партій і 3 виборчих блоки: правляча партія "Єдиний національний рух", опозиційні Лейбористська партія, Республіканська партія, Християнсько-демократичний рух, блок "Об'єднана опозиція", політичне об'єднання "Християнсько-демократичний альянс" і ін.
До години ночі виборча комісія матиме в своєму розпорядженні результати голосування на 10% виборчих ділянках, але оприлюднені вони будуть вранці 22 травня. Остаточні підсумки виборів будуть підведені через 18 днів після закінчення голосування. Декілька неурядових організацій ведуть паралельний підрахунок голосів.
Нагадаємо, парламент Грузії нового скликання буде представлений 150 депутатами - 75, що балотуються по мажоритарних, і 75 - за партійними списками. Для членства в парламенті необхідно подолати 5-процентний бар'єр.
За парламентськими виборами в Грузії спостерігають близько 2 тис. місцевих і 3 тис. іноземних спостерігачів, зокрема від СНД, Організації по безпеці і співпраці в Європі, Євросоюзу, Міжнародного націонал-демократичного центру, спостерігачі з Італії, Чехії, Росії, Казахстану, Латвії, Литви, Естонії. Очікується, що попередня оцінка ходу виборів буде озвучена ними 22 травня 2008р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас