"5 канал" виплатить меру Полтави 25 тисяч за моральні збитки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"5 канал" виплатить меру Полтави 25 тисяч за моральні збитки

187
Прес-служба Полтавської міськради одержала рішення Апеляційного суду Полтавської області, що зобов'язав "підприємство з іноземними інвестиціями ТОВ "Телекомпанію "НБМ" ("5 канал") виплатити полтавському міському голові Андрію Матковському 25 тисяч гр. за моральний збиток і 1 250 гр. за понесені судові витрати, пише "Обком".
Як пишеться, розгляд справи "А. Матковський проти 5-го каналу" тягнеться ще з виборів полтавського міського голови у листопаді 2006 року. За тиждень до голосування "5 канал" показав фільм, знятий, як порахував тодішній ще кандидат на посаду мера Матковський, на основі неправдивої і недостовірної інформації. У суді першої інстанції телевізійники не змогли довести вірогідність показаних у фільмі епізодів. Тоді суд зобов'язав телекомпанії в ефірі підтвердити невірогідність викладених у фільмі фактів і виплатити Матковському 25 тис. грн. У таку суму мер оцінив завданий йому моральний збиток.
"НБМ" опротестувала це рішення, звернувшись зі скаргою в Апеляційний суд Полтавської області. Але колегія суддів вирішила, що при розгляді справи в суді першої інстанції "уточнені всі обставини справи, і дана належна правова оцінку. Порушень норм матеріального і процесуального права не встановлено".
Як повідомлялося, 17 депутатів Полтавської міськради (фракції БЮТ, "Наша Україна", Комуністичної і Соціалістичної партій) 20 листопада звернулися в Жовтневий райсуд Полтави з позовом до журналістів "5-го каналу", вимагаючи спростування поширеної телеканалом інформації про Матковського.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас