Країни ЄС готові укласти нову угоду з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни ЄС готові укласти нову угоду з Росією

216
Посли 27 країн-членів Євросоюзу схвалили надання Єврокомісії мандата на переговори з Росією про укладання нової базової угоди, повідомила представник головуючої в ЄС Словенії Майя Косьанчич.
"Так, я підтверджую, що посли схвалили видачу мандата", - сказала вона. За словами Косьанчич, тепер мандат потрібно затвердити міністрам закордонних справ країн ЄС, які зберуться на чергову зустріч 26 травня в Брюсселі.
"Мандат буде затверджений без обговорення", - підкреслила вона.
Термін дії попередньої угоди між ЄС і РФ минув у грудні 2007 року, а підписання нової було відкладено через розбіжності між РФ і Польщею, що заблокувала переговори.
Потім переговорний процес блокувала Литва. Вільнюс зажадав приєднати до мандата на переговори декларації зі своїми вимогами, що стосуються, зокрема, "заморожених конфліктів" у Грузії і Молдавії.
Однак ці формулювання не прийняли Франція, Німеччина та кілька інших держав, Литва продовжує блокувати мандат на переговори Росія-ЄС.
Наступна дискусія щодо цього питання намічена на 26 травня, коли в Брюсселі відбудеться черговий саміт Ради ЄС зі спільної і зовнішньої політиці за участю міністрів закордонних справ, а наприкінці червня в Ханти-Мансійську пройде черговий саміт Росія-ЄС.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас