ЄС вимагає від України письмових гарантій щодо олії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС вимагає від України письмових гарантій щодо олії

Аграрний ринок
230
Європейський союз дотепер не одержав від України письмових гарантій щодо призупинення експорту соняшникової олії в країни ЄС до закінчення розслідування інциденту із забрудненою олією.
Про це "Німецькій хвилі" повідомили в Єврокомісії.
Представниця Європейської комісії Ніна Пападулакі підкреслила, що українська влада вже надала інформацію про перебіг розслідування інциденту і спроби встановити першоджерело забруднення соняшникової олії.
Однак письмових гарантій щодо тимчасової зупинки експорту, як того вимагав Брюссель, з Києва дотепер не надійшло.
За словами Пападулакі, у Брюсселі сподіваються, що відповідь української сторони, що повинна би була з'явитися до вечора вівторка, все-таки надійде.
"У протилежному випадку всі опції відкриті. Аж до введення заборони на імпорт олії. Але жодного рішення ще не прийнято. Ми чекаємо від української влади останнього шматочка інформації і гарантій", - відзначила Пападулакі.
У приватних розмовах працівники європейського апарата, які курирують цю справу, говорять, що Київ повинен бути зацікавлений у якомога більш швидкому завершенні розслідування, оскільки це допоможе мінімізувати можливі негативні наслідки для іміджу української експортної продукції.
Тим часом, скандал з українською олією залишається однією з головних тем публічних дискусій у Греції. У вівторок через "олійний скандал" у відставку пішов голова грецького Управління харчової безпеки Евангелос Лазос, відзначає "Німецька хвиля".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас