"Газпром" розкритикував Євросоюз за енергетичну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" розкритикував Євросоюз за енергетичну реформу

Енергетика
300
Представники "Газпрому", російського газового монополіста та одного з найбільших постачальників палива в Європу, попередили Євросоюз про те, що його реформи в енергетичній сфері наражають на небезпеку постачання газу.
Про це пише газета The New York Times.
Цю заяву зробив начальник департаменту зовнішньоекономічної діяльності "Газпрому" Станіслав Циганков на енергетичній конференції, присвяченій відносинам Росії і Європейського союзу. Він, зокрема, розкритикував ідею поділу енергокомпаній на тих, хто виробляє, тих, хто транспортує, і тих, хто поставляє енергоносії споживачам.
За словами Циганкова, цей захід викличе нестабільність і непередбачуваність на ринку. Представник "Газпрому" також відзначив, що в нових умовах буде складніше укладати довгострокові контракти.
Газета The International Herald Tribune звертає увагу на те, що проти реформи висловлюється не тільки "Газпром", але й великі європейські компанії - E.ON Ruhrgas і Wintershall у Німеччині, Gaz de France у Франції та Eni - в Італії. Всі вони, якщо реформу схвалять, можуть бути розділені на більш дрібні компанії.
"Газпром" поставляє чверть природного газу, споживаного Європейським Союзом. Російська монополія не раз звертала увагу, що хотіла б інвестувати кошти у газорозподільні компанії в Європі, однак багато країн ЄС незадоволені збільшенням впливу російської монополії на місцевий ринок.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас