В Україні можуть з'явитися ще 4 бюджетні авіакомпанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть з'явитися ще 4 бюджетні авіакомпанії

629
В Україні можуть з'явитися ще чотири бюджетні (з низькою вартістю квитків) авіакомпанії.
Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції в Одесі повідомив журналістам міністр транспорту та зв'язку України Йосип Вінський.
За його словами, до цього приведе поява на ринку першого низькобюджетного авіаперевізника - компанії "Візз Ейр". "Думаю, що через певний період часу дві українські компанії займуться також дешевими перевезеннями - я вже бачив заявки на нові літаки", - відзначив міністр.
За його словами, також ідуть переговори із закордонними компаніями, зокрема, арабською. "Моя блакитна мрія - на цьому ринку повинні працювати в Україні не менше п'яти компаній", - сказав міністр.
У свою чергу заступник міністра транспорту та зв'язку України, голова Державіаадміністрації Олександр Давидов повідомив, що вже є наміри вийти на ринок низькобюджетних перевезень від чотирьох компаній - двох українських, однієї арабської та однієї європейської.
Зокрема, повідомив він, питання відкриття низькобюджетних рейсів на деяких напрямках розглядає Аеросвіт. За словами Давидова, також на це може піти "Дніпроавіа". При цьому він підкреслив, що є тільки заява про наміри, а не конкретні заявки. "Поки тільки листи про наміри і прохання про зустрічі для переговорів", - відзначив він.
За словами Давидова, переговори будуть вестися вже цього року, і українцям варто готуватися до зниження цін на авіаринку і відповідної конкуренції.
Авіакомпанія "Візз Ейр Україна" - українське відділення угорської компанії Wizz Air, що є low-cost або низькобюджетним перевізником.
23 квітня Державіаадміністрація України прийняла документи "Візз Ейр Україна" на одержання сертифіката експлуатанта (дозвіл на польоти), весь процес оформлення та узгодження для одержання необхідного дозволу займе близько 2-х місяців.
Авіакомпанія "Візз Ейр Україна" має намір стати першим low-cost-перевізником в Україні і впровадити на ринку місцевих і міжнародних комерційних авіаперевезень модель “низький тариф - малі витрати”.
"Візз Ейр Україна" має намір відкрити, як мінімум, 4 бази в Україні протягом наступних п'яти років і розмістити на них не менше 14 літаків, компанія буде використовувати понад 500 маршрутів з визначеними пунктами.
В 2009 році авіакомпанія планує перевезти більше 1 мільйона пасажирів і найняти близько 200 співробітників в Україні, а до липня 2011 року збільшити кількість пасажирів до 5 мільйонів
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас