Україна скоро позбудеться своїх банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна скоро позбудеться своїх банків

1105
За прогнозами представника НБУ, до кінця року більше половини українських банків перейде в руки іноземців
Іноземні інвестори зберігають високий інтерес до покупки українських банків, завдяки чому до кінця 2008 року частка нерезидентів у капіталі українських банків може зрости з 35% до 50%, повідомив заступник голови Національного банку України Олександр Савченко на презентації України в рамках щорічних зборів керуючих Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), що завершились у Києві вчора.
Про це повідомило агентство "Інтерфакс-Україна"
"Ми знаємо, що приблизно 20-30 середніх і великих іноземних інвесторів стоять у черзі, щоб купити", - додав Савченко. Він також відзначив, що завдяки значній присутності іноземного капіталу в банківській системі країни вплив міжнародної фінансової кризи на неї було істотно зменшено.
Однак, за інформацією "Денег", перевищення рівня проникнення іноземного капіталу в банківську систему країни понад 40% приводить в остаточному підсумку до повного контролю іноземних структур (у тому числі - державних) над місцевими банками. Таким чином, нинішній рік може стати останнім роком існування національного банківського капіталу в Україні.
Раніше національні банківські системи були взяті під контроль транснаціональними фінансовими структурами в країнах Балтії і Польщі
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас