Олександр Лукашенко віддає МАЗ Олегу Дерипасці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олександр Лукашенко віддає МАЗ Олегу Дерипасці

Фондовий ринок
313
Президент Білорусії Олександр Лукашенко готовий продати Мінський автомобільний завод компанії "Російські машини", підконтрольній Олегу Дерипасці. "Мене приваблюють ваші пропозиції, які ви зробили ще рік тому, і ми готові співробітничати на основі ринкових цивілізованих методів", - цитує "Газета" заяву Лукашенка на зустрічі в Мінську з Олегом Дерипаскою.
Олександр Лукашенко натякнув, що йому "хотілося б, щоб це було чесно і пристойно", тобто дешево МАЗ не продається: "Ми пристойно на сьогоднішній день модернізували наш МАЗ й у принципі самі можемо працювати і конкурувати, але разом ми могли б зробити більше".
Олег Дерипаска планує створити на базі МАЗ і "Російських машин" машинобудівний холдинг із об'єднаним виробничим потенціалом. Головна мета - виробництво великовантажних автомобілів підвищеної прохідності марки "Урал", для чого передбачається об'єднання МАЗ із челябінським автомобільним заводом "Урал", що входить в "Групу ГАЗ".
Об'єднання МАЗ і "Російських машин" могло б відбутися ще рік тому, але Олександр Лукашенко одержав аналогічну пропозицію від КАМАЗ і протягом року вибирав, кому віддати перевагу. Однак конкретних кроків у цьому напрямку не було зроблено. Насправді, як вважають експерти видання, Олександр Лукашенко вибрав інвестора для МАЗ ще в грудні 2007 року, коли зустрівся з Володимиром Путіним.
Ринок вантажних автомобілів у Росії тільки за 2007 рік виріс на 42%. Якщо об'єднання МАЗ і "Російських машин" відбудеться, воно займе не менше року, тому що МАЗ, як державне підприємство, повинен спочатку акціонуватися.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас