Рада прийняла в першому читанні закон про держзакупівлі. Відповідати за них буде Мінекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада прийняла в першому читанні закон про держзакупівлі. Відповідати за них буде Мінекономіки

179
Верховна Рада прийняла в першому читанні проект закону про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, внесений Кабінетом Міністрів.
За законопроект проголосувало 229 народних депутатів з 446, зареєстрованих у сесійній залі. Зокрема, БЮТ - 156 депутатів, НУНС - 66 і КПУ - 7. При цьому фракції Блоку Литвина і Партії регіонів не голосували за проект закону.
Законопроектом визначається, що вповноваженим органом з питань держзакупівлі є Міністерство економіки. При цьому не передбачається існування Тендерної палати. Передбачається, що процедура держзакупівель може здійснюватися за умови не менше двох тендерних пропозицій.
При вповноваженому органі передбачається створення окремої комісії, що складається з десяти представників центральних органів виконавчої влади і двох представників Верховної Ради з комітетів з економічної політики і з питань бюджету.
Комісія здійснює розгляд скарг, поданих учасниками тендерів, надає вповноваженому органу рекомендації щодо узгодження застосування процедури торгів з обмеженою участю та процедури закупівель із одним учасником.
Відповідно до законопроекту, вартісні межі, після яких повинні застосовуватися процедури, визначені законом для товарів і послуг, становлять 100 тис. грн., для робіт - 300 тис. грн., при закупівлі за кошти підприємств - 500 тис. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас