Ізраїль зацікавлений в українській електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїль зацікавлений в українській електроенергії

Енергетика
170
Ізраїль зацікавлений в імпорті української електроенергії. Про це журналістам повідомив міністр палива та енергетики Юрій Продан.
За його словами, 17-18 травня він здійснив робочий візит в Ізраїль, де обговорив співробітництво двох країн в енергетичній сфері з міністром національної інфраструктури Ізраїлю Бенджаміном Бен-Елієзером.
Під час цього візиту ізраїльською стороною була висловлена зацікавленість у поставках української електроенергії в цю країну.
"Ішла мова про те, щоб поставляти електроенергію, можливо, за допомогою прокладання кабелю по дну (Чорного) моря", - сказав Продан.
Він додав, що сторони домовилися створити експертні групи для вивчення можливості здійснення цього проекту.
"Це не стільки стосується комерційної сторони проекту, скільки енергетичної безпеки країни (Ізраїлю)", - також відзначив міністр.
Продан підкреслив, що тепер існує дві можливості здійснення поставки електроенергії в Ізраїль: кабелем через Чорне море і через Румунію, Болгарію, Туреччину по лініях електропередачі.
Як повідомлялося, у квітні експорт електроенергії зменшився в порівнянні із квітнем 2007 року на 36,4%, або на 340,4 млн. квт-година до 594,9 млн. квт-година.
В 2007 році Україна зменшила експорт електроенергії в порівнянні з 2006 роком на 11,85%, або на 1 236,5 млн. квт-година до 9 200,4 млн. квт-година.
Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" (монопольний експортер електроенергії) тепер експортує електроенергію в Молдову, Словаччину, Угорщину, Румунію
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас